PANDA.BIRU: Tutorial: Letak lagu macam Ana punya !

Friday, October 3, 2014

Tutorial: Letak lagu macam Ana punya !

Sesiapa nak buat lagu macam Ana punya ? Namannya SCM player. Jom ikut langkah kat bawah ni:
  1. Buka website NI.
  2. Tengok Setup Wizard.
  3. Pilih skin korang yang nak.
  4. Kalau dah, tekan next.
  5. Lepastu akan keluar senarai lagu yang korang nak iaitu EDIT PLAYLIST.
  6. Buka lagu yang korang nak kat youtube. 
  7. Lepas tu copy link lagu tu lepastu paste kat Song URL. Song Title korang letaklah tajuknya.
  8. Korang letaklah berapa lagu korang nak.
  9. Dah siap, klik next pulak iaitu Configure Setting. Settinglah apa yang korang nak.
  10. Kalau dah setting, tekan done. 
  11. Copy HTMLnya.
  12. Buka dashboard blog korang.
  13. Add a gadget > HTML/Javascript
  14. Paste kat situ dan Save.
DAH SIAP

No comments: