PANDA.BIRU: Tutorial: Cara mengambil link status.

Monday, December 30, 2013

Tutorial: Cara mengambil link status.


Hai semua pembaca blogger. Hermmm.
 Dah nak sekolah pun sempat buat tutorial. Yalah, tutorial yang terakhir buat tahun ini. Dan paling menggerunkan Ana ialah UPSR.  Ishh. Tak dapat bayajgkqn suasana menjawab soalan itu. Huhuhu...

Okey, kali ini Ana buat tutorial tanpa menggunakam gambar. Kepada sesiapa yang tidak faham boleh tanya Ana di komen.
  1. Pertama kali mestilah buka akaun facebook.
  2. Lepastu korang tulislah status yang korang mahu tulis.
  3. Sesudahnya habis tulis mestilah post, kan?
  4. Jeng-jeng. Korang pergi tengok status korang.
  5. Pastikan status korang ada nama di status korang or orang lain.(Hakikatnya boleh untuk ambil link itu.)
  6. Korang nampak masa di bawah nama korang di status?
  7. Korang klik masa tu.
  8. Dan akan keluarlah status korang secara berseorangan.
  9. Ambil link status itu.
  10. Siap.
Okeylah. Bye semua.  Sorry kalau ramai yqng tak faham. Apa-apa pun doakan Ana dapat 5A dalam UPSR. Sayonara.

2 comments:

aien hermionie said...

datang blogwalking sambil follow sponsor New Giveaway By Sh.Amarina dan Amila ..aien ada anjurkan giveaway..jadi aien nak jemput awak join.. ^_^
mini calendar giveaway by aien hermionie

tenku butang said...

Haiiiii..Cakkk!!
done follow sini no. 245
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang.blogspot.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/