PANDA.BIRU: Tutorial: Membuat Scroll Box.

Sunday, March 18, 2012

Tutorial: Membuat Scroll Box.

Ana nak buat tutorial tentang scroll box. Cara - caranya ialah :

  1. Dashboard >  New Post.
  2. Copy code di bawah ni ( kotak ni ialah scroll box ) :








<center>
<div style="background-image: url(&quot;http://dl.glitter-graphics.net/pub/303/303771ob8r4r0z04.png&quot;); border: 3px double #FF3399; height: 150px; overflow: auto; width: 400px;">

Taip isi-isi dan ayat korang di sini ...

</div> 

     3. Paste dalam Edit HTML di sebelah Compose.
     4.  Lepas tu, korang tulis apa - apa di   Taip isi-isi dan ayat korang di sini ...
    5. Korang tukar height dan dan width. Yang warna merah.
    6. Korang tukar warna border di luar kotak scroll box. Cari di SINI.
    7. Sekarang tengok di compose untuk melihat kotaknya.
    8. Dah siap, kalau dah jadi, korang Publish Post.


                                                     SELAMAT MENCUBA
   

No comments: